【兩性關係】男友定時刪除手機對話 被女朋友發現跟女同事曖昧

#兩性關係】正所謂「喺度食,唔好喺度屙」,在公司亂搞男女關係,不但影響個人的形象,甚至有可能破壞自己的職業生涯,不想將自己的工作前途毀於一旦,就應小心個人的言行止舉,特別奉勸各位正拍拖或已婚的男女,別因一事高興,破壞幸福家庭,就如本文的主角Yuki (化名),就憑著男朋友一個「漏洞」,識破他跟公司女同事有曖昧關係…

延伸閱讀︰【兩性關係】結婚買樓但只准落女友名 男友月入低︰佢話加我名無保障

Yuki︰佢成日機不離手 仲Del晒所有對話紀錄
Yuki跟現任男朋友拍拖兩年,平時都有出街見面,感情算是不錯,不過Yuki指男朋友無論去哪裡,即使在家中都機不離手,「有次我問佢做咩咁緊張個電話,佢又話無,我咪叫佢畀個電話我Check囉,又發現佢WhatsApp又無咩特別,正常普通朋友對話」。可惜,紙不能包著火,Yuki最後因為男朋友一個「漏洞」,發現他偷食。

延伸閱讀︰【兩性關係】被女同事突然關心 打工仔︰以為佢暗戀我 點知…

其實發展辦公室戀情,絕非易事,正如之前有讀者投稿,分享自己曾經歷一段辦公室孽緣,發現自己的攝影師男朋友,經常與新女同事黐頭芒,雖然攝影師堅稱與新女同事只是同事關係,但Kiki卻覺得事情沒那樣簡單,尤其是她曾目睹過新女同事連續兩天穿同一套衣服…

延伸閱讀︰【兩性關係】明明好痴纏 但一個原因!男友返新工即Block女友

延伸閱讀︰【女士徵婚】40歲中女開10大條件搵男友 !網友︰抵你註定單身

延伸閱讀︰【讀者投稿】女朋友月薪4萬 男友:佢搵得多過我 但唔肯AA制

Look out for further updates on our Facebook fan page!

Looking for jobs?