【員工福利?】女同事日日低胸返工 打工仔︰不如下次全裸?

在適當的場合,穿適當的衣服,相信這是基本禮儀。不過最近有網民在討論區發帖,大鬧公司女同事低胸露底,「都唔知咩心態,夏天都算啦,係咪黐線」,引起網民熱烈討論…

延伸閱讀︰【兩性關係】被女同事突然關心 打工仔︰以為佢暗戀我 點知…

發帖人︰不如下次全裸返工啦!
近排香港天氣轉冷,打工仔開始出動厚褸上班,不過在討論區發帖的網民稱,公司有女同事日日低胸露底,「都唔知咩心態,夏天都算啦,而家10幾度仲要踏低胸,然後成日短裙特登露底,係咪黐線?公司勁多男同事,咁樣係咪唔係太適合?我覺得睇場合都OK,但明明冇必要」,發帖人更建議該女同事「不如下次全裸返工啦!」

延伸閱讀︰【職場熱話】男上司帶女同事出差只訂一間房 網民委屈痛哭求

除了網民的分享,之前有讀者亦曾投稿指,公司有一名女同事喜歡暴露的穿搭,每天不是低胸便是大露背,令身邊同事大感尷尬,但大家卻不知怎樣開口……

延伸閱讀︰【讀者投稿】男同事不停send自拍兼報備 女同事:佢係咪鍾意我?

延伸閱讀︰【讀者投稿】網民:女同事唔記得登出電腦 畀我發現佢同我男友……

Tags:
Look out for further updates on our Facebook fan page!

Looking for jobs?