【網絡熱話】樓上每朝6點半剁肉餅 返工前被嘈醒 打工仔︰真係好煩!

打工仔每天辛勤工作,希望回到家中能夠好好休息,但如果遇到麻煩鄰居,經常製造嘈音影響你睡眠,你又會怎樣呢?有打工仔最近在網上討論區發帖子大鬧樓上位鄰居,每朝6時半就剁肉餅,嚴重影響打工仔瞓覺,「我想問我有冇辦法可以隔到啲音?其實佢唔係朝早6點幾剁我都接受到...」

延伸閱讀︰【職場熱話】幫同事買早餐仲要多多要求 網民:我個職業係「早餐師」

返工前被嘈醒,定必影響當日大好心情。其實除了鄰居的壞習慣令人討厭,返工搭車時,遇到一些奇怪的乘客同樣「黑仔」,一起看看網民盤點最令人乞人憎的搭車行為。

延伸閱讀︰【裁員失業】一個月無工開 被媽媽拎多$6000過年 打工仔︰都冇乜人拜年

延伸閱讀︰【職場熱話】同事日日批評用錢手法 打工仔:我鍾意點用份糧關你咩事?

Tags:
Look out for further updates on our Facebook fan page!

Looking for jobs?