【職場女生】撞衫慘過撞名?打工仔大呻︰同女上司著同一件衫 佢黑晒面…

在於女性角度,撞衫慘過撞名,特別在職場上,如果你與自己階級不同的女上司撞衫,註定日後無運行。讀者Tracy最近投稿,稱自己於一間私人機構工作多年,最近有位女上司新官上任,本來已經「擺款」,對下屬態度極差,怎料有日Tracy與這名女上司返工撞衫,女上司當場黑面,「嗰日見到佢 (女上司)塊面黑過包公,註定我之後無運行…」

延伸閱讀︰【職場貼士】不滿同事 想向上投訴?你要做好呢5步準備

除了撞衫,有網民曾經列出在辦公室內,最令人尷尬的時刻,以下有7個「最令人尷尬的事」,你又有否遇過呢?

延伸閱讀︰【職場貼士】想升職唔想做擦鞋精?學識5招幫你湊掂老闆

延伸閱讀︰【返工血淚史】經理帶頭玩針對 打工仔大爆公司6宗罪︰生不如死

Look out for further updates on our Facebook fan page!

Looking for jobs?