【職場文化】上司不和成日鬧交 打工仔做下屬變磨心︰做嘢好辛苦

打工仔返工遇到問題,通常都會尋找上司協助,不過如果上司是製造問題的一方,打工仔又如何解決面前難題呢?最近有打工仔在網上發帖訴苦,指公司同部門的經理及助理經理經常不和,有時更在工作期間鬧交,令打工仔成為磨心,不知如何是好。

延伸閱讀︰【在職媽媽】女同事返工泵奶擺滿雪櫃 打工仔呻︰打開雪櫃就見到好想嘔

除了以上這位打工仔希望被公司裁員,想不到在失業率創新高的環境下,另有更多打工仔無懼失業,被炒後還要多謝公司,究竟發生甚麼事?

 

延伸閱讀︰【職場女生】撞衫慘過撞名?打工仔大呻︰同女上司著同一件衫 佢黑晒面…

延伸閱讀︰【職場熱話】奇怪同事成話題終結者 事主︰完全唔知點同佢溝通

Look out for further updates on our Facebook fan page!

Looking for jobs?