【兩性關係】明明好痴纏 但一個原因!男友返新工即Block女友

情侶在熱戀時期,時時刻刻都會說出肉麻又骨痺的說話,聽到旁人打冷震。不過,如果在返工的時候,你不停收到肉麻訊息,還被老闆看到,你又會點應付呢?最近讀者T先生表示自己「愛情事業兩得意」,跟新女朋友剛剛拍拖,還處於熱戀階段,而且又找到一份新工,本來幸福得令人羨慕,但他就誓估不到「係噩夢嘅開始」。

延伸閱讀︰【兩性關係】男友約女同事睇戲食飯 女友:點解要講大話同男人去?

T先生︰每隔一個鐘就打嚟 好困擾
熱戀中的情侶,大多都視旁人如無物,在街上錫錫、擁抱,有時更互相餵對方吃東西,你一啖、我一啖,非常甜蜜,但當大家各自上班時,如果還時刻報告行蹤及Send message,有時真的會影響工作。讀者T先生就是最佳例子…

(按圖了解T先生的真實經歷)

延伸閱讀︰【讀者投稿】男同事不停send自拍兼報備 女同事:佢係咪鍾意我?

不想好像T先生般,左右做人難?其實有好多方法,可以阻止到「跪玻璃」的悲劇發生。

延伸閱讀︰【職場兩性】職業限制難拍拖?交友app成大勢 呢幾個有冇用?

延伸閱讀︰【職場兩性】最難拍拖的職業你有冇份?IT、護士、記者都榜上有名……


⏩⏩  大把兼職、散工、前線好工等緊你!即用「搵工快」WhatsApp 搵工  ⏪⏪

Look out for further updates on our Facebook fan page!