【兩性關係】返工無流汗唔沖涼 男友開post轟女友7宗罪

新冠肺炎病毒傳播力驚人,大人及小朋友都知道要勤洗手,並戴口罩出街,好好保護自己。不過,最近有男網民就在Facebook出Post,大轟同居的女友衛生意識欠佳,並有另外6個壞習慣令他無法接受,因此希望透過「Facebook大神」的力量,幫忙解決兩人的問題。

延伸閱讀︰【兩性關係】男友約女同事睇戲食飯 女友:點解要講大話同男人去?

網友︰有啲似曾相識嘅感覺
男網民出Post後,吸引很多同路人留言,有人指「單係第一點已經無辦法接受」、「有啲似曾相識嘅感覺」、「女友變成點都係自己養出嚟」,亦有很多認為該名男網民即使在Facebook集合其他人意見,都無辦法解決本身的問題,「直接換女朋友比較快」、「咁不滿就分開啦」、「唔分手嘅理由係…?」

情侶同居,往往都會出現問題,由於兩人本來生活在不同的環境,突然同一屋簷下,只會因一兩件鎖碎事鬧交。有網民錯列出情侶同居的真相,建議各位熱戀中的戀人,別因一時的美好想像,而蒙蔽殘酷的現實。

延伸閱讀︰【讀者投稿】網民:女同事唔記得登出電腦 畀我發現佢同我男友……

延伸閱讀︰【兩性關係】明明好痴纏 但一個原因!男友返新工即Block女友

 

⏩⏩  大把兼職、散工、前線好工等緊你!即用「搵工快」WhatsApp 搵工  ⏪⏪

Look out for further updates on our Facebook fan page!

Related Articles

  • 【返工血淚史】身高150cm搭車的辛酸 難呼吸 聞臭汗

    返工放工搭車最慘是…塞車?人多擠迫?其實對身高150cm的打工仔來說,無論任何時候搭車,都絕對是「辛酸史」。小編最近接觸到一位身材較矮小的女讀者KK,她表示每次搭車,無論港鐵還是巴士,總之在人多的時候上車,總感覺像接受酷刑般,求動不得,求走不能,痛苦的她不禁說︰「唔該各位高大威猛嘅人兄,放過小妹呀」。

  • 【網絡熱話】出席婚禮要守10戒 網民鬧爆:炒咗個婚禮統籌啦!

    「無人情唔好嚟我個婚禮」、「人唔到禮都要到」,相信大家在討論區或Facebook,看到有關結婚的話題,就會見到新人有這些言論被鬧爆,其實這些情況不只在香港發生,最近澳洲有對新人舉行婚禮,託婚禮統籌向各位來賓傳送喜帖,帖上除了列明婚禮的資料,更有10大戒條,來賓看畢後大感不滿,隨即放上社交媒體發洩。

  • 【女士徵婚】40歲中女開10大條件搵男友 !網友︰抵你註定單身

    有人話,年過30歲依然單身,很難找到合適的終身伴侶,這句說話,你們又認同嗎?

  • 【女人之苦】做女強人定結婚生仔?女網友:唔想一世做黃面婆

    香港人其中一個傳統的想法,就是女人一定要結婚生仔,但隨著時代的轉變,很多女性已經轉向以事業為重心,情願當職場女強人,也不願留在家中湊仔。不過,有些女士還未能灑脫放下包袱,擔心不結婚生仔,老來孤獨一人;會放棄事業,又覺得不憤氣,不想輸給其他人。最近,更有人在討論區開Post詢問大家意見,究竟人到適婚年齡,應該繼續做女強人,還是結婚生仔。

  • 【職場熱話】向另一公司女生表白慘食檸檬!網民獻5大計教識女仔

    「地下鐵碰著他」,公司同事亦碰上了心儀的她。

  • 【職場熱話】靚女見工有著數?網民大呻︰世界好現實

    網絡流傳一句說話:「你的樣子如何,你的日子也必如何」,用以概嘆一個人的樣貌能夠影響命運。而最近就有網民於討論區發文,感慨面試時遇到「樣靚」對手,頓時覺得自己已經「輸咗」。

  • 【職場熱話】Email鬧笑話 對方下款寫「BR」 同事次次回覆都……

    不少職場都需要使用電郵作溝通,不過,很多職場新人都未習慣使用電郵溝通,常發生誤會或串錯字等問題,因而鬧出不少笑話。你又有沒有試過以下情況?

  • 【讀者投稿】平時睇得AV多都有用? 同事:嗰次我哋要憑認對胸認人……

    男士間打開話題匣子的題材不外乎睇足球、機械人、波鞋、玩具等,還有一種共同語言叫AV。雖然看AV已不只是男士的專利,但沒想到這一種興趣,都能在職場上大派用場?

  • 【職場熱話】 訂iPhone、睇AV 網民分享用公司電腦最離譜係做乜?

    返工專心一志地工作是最理想的工作態度,但理想還理想,現實還現實,打工仔都是人,全時間集中地工作,都需要一點喘息空間。所以,相信不少打工仔都有用公司電腦處理私人事務的經歷吧?

  • 【職場熱話】日日返工畀人鬧 打工仔:着大地色tone衫都鬧……

    這世界上沒有人是完美的,工作總有犯錯的時候,被上司或老細訓話是在所難免的。然而,如果返工日日都被無理取鬧的上司當箭靶,這樣會是多大的壓力?長此下去,可能令自己的精神健康都會出現問題……